-
-
Przekąski / zakąski
-
MATJAS HOLENDERSKI
26pieczony topinambur / chrzan / palone żółtko / popiół z pora / piklowana cebula
-
TATAR
38jajko przepiórcze / puder truflowy / sos Dijon / majonez lubczykowy / pieczywo żytnie na zakwasie własnego wypieku
-
GOŁĄBKI (V)
24biała kasza gryczana / liść kiszonej kapusty / sos z suszonej żurawiny
-
PASTA Z GROSZKU I MIGDAŁÓW (W)
19prażone migdały / sałatka z patisona i papryki / faworek ziołowy
-
WEGAŃSKA PAJDA ORKISZOWA (V)
19smalec z białej fasoli / okrasa z suszonych pomidorów / domowe pikle / chleb wiejski orkiszowy własnego wypieku
-
PTYSIE (W)
24ser Lazur błękitny / zakwaszany burak / tymiankowa porzeczka
-
PYZY Z CIELĘCINĄ
32sos z suszonych leśnych grzybów / skwarki z wędzonej podlaskiej słoniny / kiszony ogórek
-
KASZANKA MACIEJOWICKA
26piana z koziego sera / konfitura z czerwonej cebuli / sok yuzu
-
Zupy
-
KARTOFLANKA (W)
24ziemniak Irga / suszony pomidor / grzyby leśne / duszona szalotka / koper
-
ROSÓŁ DROBIOWY
24makaron jajeczny własnoręcznie robiony / pieczony pomidor / rwany szponder wołowy / natka pietruszki
-
-
-
Dania główne
-
PODPŁOMYK WEGAŃSKI [V]
38cukinia / bakłażan / pieczarki / dziki brokuł / czarny czosnek / konfitura z letnich pomidorów / mozzarella wegańska /
oliwa z rozmarynem i czosnkiem -
SUM
46kremowe ziemniaki z gorczycą / marynowany w soku pomarańczowym fenkuł
-
STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ
110ziemniaki hasselback / sos z młodego zielonego pieprzu / kiszona rzodkiewka
-
SCHABOWY NA SMALCU
44ćwikła / tłuczone ziemniaki / kiszony ananas
oliwa truflowa / koper -
KOPYTKA (W
36pieczarka brązowa / młody szpinak / salsa z pomidorów i kolendry
-
PIEROGI Z KOZIDYMKIEM (W)
42żurawina / sos smardzowy / trufla
-
STEK hanger
62ziemniaki hasselback / sos z młodego zielonego pieprzu / kiszona rzodkiewka
-
STEK T-bone
155ziemniaki hasselback / sos z młodego zielonego pieprzu / kiszona rzodkiewka
-
Desery
-
PĄCZKI WARSZAWSKIE
22konfitura różana / krem angielski / limonka
-
SERNIK
24biała czekolada / limonka / dżem jeżynowy
-
Menu PL
x